onsdag 30 juni 2010

Bortglömd Blogg :D

Googlade på Cederträ panel och hittade vår gamla "Byggblogg". Jag hade helt glömt bort den och vad förvånad jag blev när jag såg att den fortfarande hade besökare. Har nu gått igenom hela bloggen och känner mig så lycklig över att vi förverkligade vår dröm. Vi lyckades med att bygga vårt drömhus! Det går att bygga hus med två små barn :) En underbar men hård och slitsam resa.
Det har hänt mycket sedan vi flyttade in i vårt hus för två år sedan. Stora badrummet är klart, tomten är stensatt och klar, garaget börjar tar form och vi har utökats med ytterligare en familjemedlem :) Får jag tid över ska jag lägga upp bilder på slutresultatet.

Kram på er alla besökare!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Ja gör det, ser verkligen fram mot detta. Längtar verkligen att se hur ni har det, man får också massor av inspiration som jag gillar, alltid kul att kolla hur ni har det,ha en bra sommar/ Kram Yvonne

Erika sa...

Det hade varit jätte roligt att få se lite mer bilder från erat hus. Kommer i håg när ni började o ni var klara så snabbt kändes det som. Vi har kommit så långt att köket är klart o tvättstuga o badrum är på väg.

Sofie sa...

Hej! Jag hittade precis till din blogg. Kul med en bygga-helt-eget-hus blogg :).
Vi letar själva tomt för tillfället och planerar att bygga vårt eget stenhus. Eller ja min sambo mest då ;).

Vad snabbt ni hann klart måste jag säga, från tomtköp till ni flyttade in! Det ger ju en hopp :). Var din man/sambo ledig under tiden då? Det är tanken för oss för att det ska gå så snabbt som möjligt :).
/ Sofie

Anonym sa...

術語就是,公關與客人私下「發生關係的交易」。若有強迫接「S」的店家,除了違法外,再也無法招募新公關,更會被經紀公司抵制。而店家的消費帳單上,也沒有「S」的相關明細。當然有些公關在缺錢的情況下,私下和客人「出場」,但在雙方都沒有保障的情況下,就會容易發生酒店收入社會新聞,如「不做安全措施」、「金額不符」、「仙人跳」、甚至還有「暴力行為」等等。店家懇求妳加班都不敢違反個人意願,當然更不敢勉強妳接「S」。假使客人一直私下詢問,妳只要態度委婉但立場堅定說:「NO!」、「我沒有S耶!」、「我們才剛認識耶!你對女孩都那麼直接嗎?!」,切記!會勉強妳的客人,對妳而言就不是好客人,寧可換桌也不用讓自己為難。【冒險】與【保險】雖然只差一個字,但結果會天差地遠。7.應徵酒店【行政助理】、【公主】(真的假的?!) 酒店的行政人員,一定要有酒店相關經驗(當過酒店公關或有客源),本身有待過現場運作,了解酒店的生態與屬性酒店上班衣服才能任職!事實上,酒店最不缺的就是行政人員,一般都由內部能力好的男少爺升任,所以酒店行政幾乎是不對外應徵,很少對【非八大】招募,除非是內定名額(如親叔叔是老闆)。目前酒店聘請的女行政還是以歐巴桑為主,就是所謂的「阿姨」。既然只是應徵保姆性質,何必請年輕貌美呢?!至於應徵是否掛羊頭酒店上班技巧賣狗肉(最後洗腦妳做公關-後續文章有網友投書)!妳當然可以去試試看,但該死心時就該死心吧!酒店較少用女公主,大多由男少爺取代!原因如下: 少爺小費要繳回約1~2成給店家。【生吃就不夠了,還曬乾】! 少爺的收入是扣掉繳回店家後再平均,因此越多人分,反而拿越少。 少爺像苦力一樣,一人當三人操,妳的力氣有男生大? 大方的客人越來越少,公關都不見得有小費,更何況公主! 客人寧願花在公關身上,也不會花在公主身上!公關有付出,而公主要付出什麼呢?! 有些店透過應徵公主之名,行誘導當公關之實! 若真的「錢多、事少、離家近」,那麼「好康」的事,妳相信輪的到外人嗎?!8. 都會區」則擔心生意量酒店小姐穿搭不穩,在考慮每個人不同條件下,我們提供另一種更佳的選擇-【新竹酒店】1.擁有「新竹科學園區」,消費力不輸台北東區。2.中小型店居多,人性化管理。3.房租、伙食等消費相對便宜。4.店家舉辦活動少、壓力輕。若妳有大型店的經驗,在新竹酒店妳會如魚得水,一炮