tisdag 4 mars 2008

Val av fasadfärg

Denna vecka levereras panel och takstolar. Vi har valt att köpa färdiga takstolar för att spara in tid. I helgen kommer vi att måla all panel. Vi har fått tillgång till en lagerlokal där vi kan vara innomhus och måla alla 400 panelbrädor = ). Nu är det sista veckan som Tobbe jobbar "deltid" med vårt husbygge. Nästa vecka börjar allvaret då kommer han att gå på tjänsteledighet i 3 månader för att snickra 100% och kanske lite till... De första 2-3veckorna kommer vi att hyra in en snickarkollega till Tobbe. Ola kommer att hjälpa oss med att slå ihop väggar, stomresning och takläggning.



Vi har valt liggande panel. Cederträ kommer vi att ha vid entrén, vid köksfönstret samt mellan de två "utsticken" på södra delen av huset.

Resten av huset kommer att vara svart. Valet stod mellan Falu svart och Alcro Allmoge svart. Det finns både fördelar och nackdelar med de båda, men vi bestämde oss tillslut för Alcro allmoge. Då binder vi inte upp oss på slamfärg utan kan måla om i annan kulör ifall vi slulle vilja ändra färg i framtiden.



3 kommentarer:

Majsan sa...

Då är helgen räddad =))

Björn Svensson sa...

Hej
Bra val av färg om man får tycka till lite. Att låsa upp sig för speciell färg kan ju bli lite enformigt i längden (speciellt slamfärger som bara finns i begränsade kulörer).

Majsan sa...

Hej!

Vi på Garnborns håller koll på ER hela tiden. Ni är så duktiga. Vi ser fram emot fortsättningen.

Hälsar "gamlamoster" KINA